H O M E

 

Home
Alles Achterlaten
De Reisroute
Financieel
Organisatie Thuis
Literatuur Lijst
Deze Website

Waarom langdurig op reis ?

Hallo, ik ben Luc (°1968), ik woon in Wevelgem (België) en werk bij een West-Vlaams bedrijf als product designer.  Ik maak sinds 10 jaar fietsreizen door gans Europa en doorkruiste op die manier 24 verschillende landen.  
(Wil je over m'n vroeger gemaakte fietsreizen meer weten ?  Klik dan hier.) 

Het idee voor mijn wereldreis groeide eigenlijk langs alle kanten een beetje bij.  Maar het is natuurlijk logisch dat dit het sterkste groeit op reis zelf.  De mooie natuur, aardige mensen, lekker eten, ... : soms smaakt het echt naar meer.
En toch is het een stap die je niet zomaar zet. Het gaat hier in België eigenlijk toch helemaal niet slecht met me.  Ik genoot een goede opleiding, heb een leuke baan, aardige vrienden, (net) genoeg geld om niets tekort te komen in het leven, enz ...
Maar toch, een jaar lang écht kunnen doen waar je zelf zin in hebt, nieuwe culturen ontdekken, je verbazen over de mensen, niet meer elke ochtend naar je werk te hoeven ... je wil die droom werkelijkheid laten worden.
Op m’n dertigste had ik al zoiets van : wat wil ik eigenlijk met m’n leven ?  Ben ik nu diegene die carrière wil maken ?  Moet ik bewust gaan denken aan een vrouw en eventueel kinderen ?  Het bouwen of kopen van een huis ?   Of misschien op wereldreis gaan ? 
En ik besloot voor het laatste en het meest extreme te gaan en begon met de voorbereidingen. Naar het einde van 2000 toe hak ik de knoop dan definitief door en besloot om een jaar te gaan leven als ‘budget traveler’. En natuurlijk zou ik reizen met de fiets ! 

Maar dan pas begint het grote werk.  Welke landen en streken wil ik opzoeken ?  Er moet een gedetailleerde bagagelijst opgesteld worden en er moeten nog diverse aankopen gedaan worden.  Welke verzekering kan ik nemen en is m’n fiets nog wel in orde ?  Wat kan ik doen met m’n job ?  Met m'n auto ?  En wat zijn de formaliteiten per land ?   En welke vaccinaties moet ik allemaal nemen ?  Vragen, vragen en nog eens vragen … ze wachten allemaal op een antwoord of oplossing.  En in het begin los je er een paar op, maar komen er ook evenveel weer bij.  Toch komt er een moment dat je door het bos de bomen weer begint te zien en dan kan je echt gaan dromen van die grote reis.  

Wegwijzer Reisinfo is een reisinformatiecentrum dat zijn gelijke niet kent in de wereld. Het centrum verzamelt alle inlichtingen die nuttig zijn bij de voorbereiding van om het even welke reis naar eender welke bestemming. 

In de eerste plaats is dit de ervaring van rezigers.  Wegwijzer Reisinfo is een netwerk van duizenden mensen die hun reiservaring graag met je delen. In het centrum vind je hun gedetailleerde, praktische verslagen. Op de jaarlijkse Reismarkt, op ontmoetingsavonden of door een eenvoudig telefoontje of e-mail kun je hen honderduit vragen stellen. 

Wil je meer weten over Wegwijzer? Klik dan door naar www.wegwijzer.be

Reizigersinfo toegespitst op maat van de fietser vind je bij de vakantiefietser. Klik door naar www.vakantiefietser.be